menu

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

Γλυκό κυδώνι


θα χρειαστούμε:
1 κιλό καθαρισμένο και ψιλοκομμένο κυδώνι
750 γρ ζάχαρη
2-3 φλυτζ τσ νερό ανάλογα με το πόσο σκληρά είναι τα κυδώνια
2-3 κλαδιά αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια
2 κουτ γλ χυμό λεμονιού

διαδικασία

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια από τις φλούδες τους και τα κόβουμε σε φέτες. Κάθε φέτα την κόβουμε σε λωρίδες (να είναι πιο χοντρά από τα σπιρτόξυλα). Συγχρόνως τα ρίχνουμε μέσα σε κατσαρόλα με νερό για να μη μαυρίσουν. Τα σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αν θέλουμε το γλυκό μας να φέρει σκούρο χρώμα, το σιγοβράζουμε. Αν θέλουμε να έχει πιο ανοιχτό χρώμα, το βράζουμε σε πιο δυνατή φωτιά. Όταν δούμε ότι το σιρόπι έδεσε, λίγο πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα ή τη βανίλια.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το αδειάζουμε σε γυάλινο βάζο.

και.. κάτι ακόμα
το κυδώνι γίνεται ξυστό και στον τρίφτη. Αφού το καθαρίσουμε, τα τρίβουμε στον τρίφτη και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που περιγράψαμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου