Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Χταπόδι στιφάδο


Ένας υπέροχος ουζομεζές υγιεινά μαγειρεμένος!!!


θα χρειαστούμε:
1200 γρ χταπόδι
700 γρ ξερά κρεμμύδια σε χοντρές φέτες ή μικρά κρεμμύδια για στιφάδο
1 καυτερή πιπεριά
1 φλ τσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ γλ κόκκους μαυροπίπερο
1/2 κουτ γλ κόκκινο γλυκό πιπέρι
5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
2 φύλλα δάφνης
1 σφηνάκι ξύδι
1 κουτ σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ τσ σάλτσα ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
λίγο φρέσκο ή ξερό θυμάρι

διαδικασία

Καθαρίζουμε το χταπόδι, βγάζοντας με προσοχή την πέτσα του και το πλένουμε καλά. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα χωρίς νερό, γιατί το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του. Το σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε μέχρι να μισομαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα μαζί με τα σκόρδα, την καυτερή πιπεριά, λίγο αλάτι και ελάχιστο νερό. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μισομαλακώσουν. Έπειτα ρίχνουμε το λάδι, το χταπόδι, το μπαχάρι, κόκκους μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, τα ανακατεύουμε κανα δυο φορές και σβήνουμε με ξύδι. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον πελτέ, και την σάλτσα ντομάτας, αλατοπίπερο και μετά τα σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν το χταπόδι με τα κρεμμύδια. Αφήνουμε το φαγητό να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Τέλος, προσθέτουμε το θυμάρι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου