menu

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ , ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ , ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

Αφράτα μπισκότα με βάση το ταχίνι και το μέλι ιδανικά για περιόδους νηστείας ...και όχι μόνο!!!

Βάλτε το ταχίνι στην καθημερινή σας διατροφή , αλλά με μέτρο ... διότι μπορεί να είναι θρεπτικό και απαραίτητο για τον οργανισμό μας , όμως είναι και παχυντικό!


θα χρειαστούμε:
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
150 γρ. μέλι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ. γλ (κοφτό) σόδα μαγειρική
1 κ. σούπας μπέικιν
2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
50 γρ. βρώμη
50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
2 κ. σούπας σταφίδα
2 κ. σούπας κράνμπερι


διαδικασία:

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε  τα δύο είδη ζάχαρης και το μέλι ( αφού πρώτα το ζεστάνουμε) και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για να ομογενοποιηθούν. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο πορτοκάλι και το ρίχνουμε κι αυτό στο μίγμα. Προσθέτουμε και το ταχίνι. Αφού λοιπόν "δέσουν" όλα μαζί προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Σ΄αυτό το σημείο ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Θέλουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης. Μ' ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε ποσότητα ζύμης και την απλώνουμε σε λαδόκολλα στρωμένη σε ταψί.Επειδή η ζύμη θα κολλάει στο κουτάλι και θα σας δυσκολέψει θα πρέπει να το βουτάτε σε λίγο χυμό πορτοκάλι ή σε ταχινόζουμο αν έχετε.





Πασπαλίζουμε προαιρετικά με φιλέ αμύγδαλο ή τρούφα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε και ψήνουμε αμέσως  σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά σε αντιστάσεις.





και κάτι...ακόμη
Αν δεν έχετε κράνμπερι  μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με όποιο είδος καρπού θέλετε.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου