menu

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Ταλιατέλες με γαρίδες

Περιζήτητο καλοκαιρινό φαγητό, λατρεμένο από μικρούς και μεγάλους!!


θα χρειαστούμε:
1 πακέτο ταλιατέλες
12 μεγάλες γαρίδες
1/2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
κλωνάρια μαϊντανού
1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
2 κ. σούπας πελτέ πιπεριάς
1 πράσινη πιπεριά κομμένη λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
1 κ. σούπας πελτέ από κράνα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

διαδικασία:
Πλένουμε τις γαρίδες και
κόβουμε με το ψαλίδι κουζίνας τα μουστάκια τους. Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας αφαιρούμε το εντεράκι τους. Τις ζεματάμε για 3' σε 3 φλ. τσαγιού βρασμένο νερό και με μία τρυπητή κουτάλα τις αποσύρουμε. Αφαιρούμε το κέλυφός τους εκτός αυτό του κεφαλιού και της ουράς για να δώσουν περισσότερη γεύση και φινέτσα στο φαγητό .  Το νερό το περνάμε από τούλι για τυχόν χώματα και υπολείμματα και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, να βράσουν.
Ετοιμάζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε. Τις ρίχνουμε στην έτοιμη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν για 3΄-4΄περίπου με κλειστό καπάκι.
Σερβίρουμε και ...


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου