menu

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

ΚΥΔΩΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Κυδώνια ψητά στο φούρνο


θα χρειαστούμε για 4-5 κυδώνια:
1 1/2 φλυτζ τσ ζάχαρη
1 1/2 φλ τσ νερό
1 σφηνάκι λικέρ κράνο ή βύσιννο ή ρόδι
κουκούτσι γαρύφαλλο για κάθε κομμάτι


διαδικασία

Τρίβουμε τα κυδώνια για να φύγουν τα χνούδια τους, τα πλένουμε καλά κι έπειτα τα κόβουμε στα 4.
Αφαιρούμε τις καρδιές και τα κουκούτσια και βάζουμε τα κυδώνια σε ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, βράζουμε τις καρδιές και τα κουκούτσια με το νερό σκεπασμένο για 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό και το ρίχνουμε πάνω στα κυδώνια. Ρίχνουμε από πάνω και το λικέρ. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 1 ώρα.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, αναποδογυρίζουμε τα κυδώνια μέσα στο ταψί και καρφώνουμε σε κάθε κομμάτι από 1 γαρύφαλλο. Ψήνουμε ακάλυπτα 1 ώρα ακόμη ώστε να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.


και.. κατι ακομα
Όταν κρυώσουν μπορούμε να τα σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι και κανέλα ή σαντιγύ.
Διατηρούνται σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για πολύ καιρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου