menu

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

ΣΤΑΦΙΔΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

Σταφιδόπιτα νηστίσιμη


θα χρειαστούμε:
1 φλυτζ τσ ηλιέλαιο
1 1/2 φλυτζ τσ ζάχαρη
2 φλυτζ τσ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ σ. σόδα φαγητού
1 κουτ γλ γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κουτ γλ κανέλα σε σκόνη
1 λεμόνι (το ξύσμα του)
4 φλυτζ τσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ μαύρες σταφίδες


διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και αδειάζουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου.

και.. κάτι ακόμα 
το μείγμα της σταφιδόπιτας θα είναι λίγο πιο αρύ από του κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου