menu

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΦΟΙΝΙΚΙΑ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Φοινίκια (παραδοσιακή συνταγή).
Ένα υπέροχο γλύκισμα που τρώγεται και σε περίοδο νηστείας.



θα χρειαστούμε (για 40 κομμάτια):
1 φλ τσ ζάχαρη
1 φλ τσ χυμό πορτοκαλιού
2 φλ τσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ανάμεικτο με ηλιέλαιο
1 κουτ γλ σόδα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

για το σιρόπι:
3 φλ τσ ζάχαρη
4 φλ τσ νερό
1 λεμόνι (το χυμό του)



διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα. Χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και η σόδα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα, ώστε να πετύχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ ή στα χέρια μας. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε τα φοινίκια σε σχήμα οβάλ. Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά με αντιστάσεις.
Αφού ψηθούν, τ'αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά του για ένα 5λεπτο.
Τοποθετούμε τα φοινίκια σε ένα ταψί και όπως είναι χλιαρά, περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Τα αφήνουμε ένα 2ωρο να ρουφήξουν το σιρόπι και έπειτα τα γυρίζουμε ανάποδα ούτως ώστε να σιροπιαστεί και η άλλη πλευρά. Τα φοινίκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
.

και... κάτι ακόμα:
Σερβίρονται και ως βουτήματα προτού φυσικά σιροπιαστούν, καθώς είναι γευστικότατα και ως παξιμαδάκια.


ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου