menu

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ

Κουραμπιέδες νηστίσιμοι
Υπέροχα γλυκά που τρώγονται και σε περίοδο νηστείας. Με ποιον τρόπο; Χρησιμοποιούμε λάδι και όχι βούτυρο. Το αποτέλεσμα θα σας κερδίσει.



θα χρειαστούμε (για 55 μικρά κομμάτια):
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ του γλυκού μπέικιν
130 γρ άχνη ζάχαρη
1 φλυτζ του καφέ κονιάκ
1 βανίλια
450 γρ ηλιέλαιο ανάμεικτο με ελαιόλαδο
2 φλυτζ τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα με τη φλούδα τους

για το πασπάλισμα:
άχνη
βανίλια


διαδικασία

Χτυπάμε σε μπολ το λάδι με την άχνη πολύ καλά μέχρι ν'ασπρίσει το μείγμα.Κοσκινίζουμε το
αλεύρι και στη μισή ποσότητα ανακατεύουμε το μπέικιν και τη βανίλια. Ρίχνουμε το κονιάκ και
λίγο λίγο το αλεύρι μέσα στο μείγμα του λαδιού. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια
ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Προς το τέλος, προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά στη ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας και την ανοίγουμε σε πάχος 2 πόντων με τις παλάμες μας. Αν δεν τα καταφέρουμε, χρησιμοποιούμε ένα μικρό πλάστη.
Πατάμε και κόβουμε τη ζύμη με μικρά κουπάτ σε διάφορα σχέδια. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα
στο ταψί και βάζουμε τους κουραμπιέδες.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά με αντιστάσεις.
 Όταν πάρουν λίγο χρώμα, τους βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε μέσα στο ταψί μέχρι
να γίνουν χλιαροί.
Κοσκινίζουμε την άχνη με μία βανίλια και σε ένα σκεύος βαθύ πασπαλίζουμε μία στρώση άχνης.
Έπειτα τοποθετούμε από πάνω μια σειρά κουραμπιέδες, όσο είναι χλιαροί. Πασπαλίζουμε ξανά με άχνη και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κουραμπιέδες.
Τα αφήνουμε 5-6 ώρες μέσα στην άχνη και είναι έτοιμα.


και.. κάτι ακόμα:
τη ζύμη δεν τη ζυμώνουμε πολύ για να μη γίνουν σκληροί οι κουραμπιέδες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου