menu

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΨΗΤΑ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΩΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΨΗΤΑ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΩΣ

Τα μανιτάρια από μόνα τους έχουν υψηλή διατροφική αξία με πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως ιχνοστοιχεία,μέταλλα και βιταμίνες πόσο μάλλον όταν συνδυαστούν με την υπέροχη και υγιεινή μας σως...


θα χρειαστούμε:
(για 4 άτομα)
2 πακέτα μανιτάρια πλευρώτους (των 500 γρ.)
1/2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο*
1/4 φλ τσαγιού ξίδι μπαλσάμικο
1 κ. σούπας πελτέ από ρόδι 

1 κ. σούπας μέλι
1 κ. γλυκού μουστάρδα
10 αμύγδαλα ωμά
2 σκελίδες σκόρδο
σουσάμι (καβουρντισμένο)
2 κλωνάρια ρίγανης ψιλοκομμένα ( ή ξερή ρίγανη)
2 κλωνάρια θυμαριού ψιλοκομμένα (ή ξερό θυμάρι)
αλάτι 
πιπέρι μαύρο

διαδικασία:
Σ΄ένα ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και αραδιάζουμε τα μανιτάρια. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για 30 λεπτά και αν θέλουμε να ροδοκοκκινίσουν τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά σε αέρα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σως...Σ΄ένα γουδί κοπανάμε το σκόρδο και στη συνέχεια τα αμύγδαλα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι σε ένα βαζάκι  με καπάκι και ανακινούμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν . Μόλις βγάλουμε τα μανιτάρια από το φούρνο περιχύνουμε τη σως , προσθέτουμε και το σουσάμι και απολαμβάνουμε το εξαιρετικό μας ορεκτικό...

και κάτι...ακόμη
*Στο ελαιόλαδο μπορούμε να προσθέσουμε και μία κουταλιά της σούπας αρωματισμένο λάδι (αν έχουμε) λιαστής ντομάτας.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου