menu

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Μάθε πως να φτιάξεις...ΣΠΙΤΙΚΗ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ


Μάθε πως να φτιάξεις...ΣΠΙΤΙΚΗ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ









Για ξινή σπιτική μυζήθρα η διαδικασία δεν διαφέρει και πολύ από την απλή .

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει και τ' αφήνουμε  να κρυώσει τόσο όσο να αντέχει το μικρό δάχτυλο του χεριού μας για 10 δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας  γιαούρτι  (αφού πρώτα το έχουμε αραιώσει με κρύο γάλα) και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Βάζουμε το γάλα σε ένα πήλινο ή γυάλινο σκεύος και τ' αφήνουμε εκτός ψυγείου για 2-3 μέρες για να ξινίσει. Στη συνέχεια βράζουμε το γάλα για να κόψει και να γίνει μυζήθρα. Η διαδικασία είναι ίδια με την απλή μυζήθρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου