menu

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Μάθε πως να ... ΒΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ

Μάθε πως να ... ΒΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ

...με τον πιο παραδοσιακό και υγιεινό τρόπο, χωρίς χημικές ουσίες. 





θα χρειαστούμε:
αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)                                                
κρεμμυδόφυλλα (από κόκκινα κρεμμύδια)
ξίδι
καλσόν λεπτό
φύλλα από διάφορα φυτά
λίγο λάδι
ένα κομμάτι βαμβάκι



                          

διαδικασία:

Βάζουμε τα κρεμμυδόφυλλα σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ώστε να τα σκεπάζει.


Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει προσθέτουμε ξίδι και μόλις βγάλουν τα κρεμμύδια το χρώμα τους , κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τα αυγά.


Βρέχουμε ελαφρώς τα φύλλα και τα τοποθετούμε στα αυγά. 


Βάζουμε ένα ένα αυγό στο καλσόν με προσοχή να μη φύγουν τα φυλλαράκια και δένουμε με κόμπο.



Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κρεμμυδόφυλλα με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε μέσα τα αυγά προσεκτικά. Τα βράζουμε για 30 ώρα περίπου (μπορούμε και λίγο περισσότερο).



Αφού βράσουν κόβουμε τους κόμπους του καλσόν και τα λαδώνουμε με τη βοήθεια ενός βαμβακιού.


και κάτι...ακόμη
Πριν λαδώσουμε τα αυγά μπορούμε αν θέλουμε να αφαιρέσουμε τα φυλλαράκια και να φαίνεται το αποτύπωμά τους. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το αποτέλεσμα είναι εξίσου καλό....


                     .......ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου