menu

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

ΦΑΓΟΠΥΡΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ



                    ΦΑΓΟΠΥΡΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

 Συνδυασμός δύο ωφέλιμων δημητριακών.


Από τη μία το φαγόπυρο πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες κ.α. , από την άλλη το λατρευτό πλιγούρι με παραπλήσια οφέλη... Το φαγόπυρο δεν περιέχει γλουτένη και είναι ιδανικό για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη). Το βρίσκουμε και σε μορφή αλευριού που χρησιμοποιείται για παρασκευή ψωμιού και άλλων προϊόντων ζύμης. Προς το παρόν θα ασχοληθούμε με τη μία μορφή του, αυτή του ρυζιού, που σε συνδυασμό με το πλιγούρι έχουμε ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα και συγχρόνως ένα πιάτο ιδανικό για διαβητικούς!!!


θα χρειαστούμε:
1/2 φλ τσαγιού φαγόπυρο
1/2 φλ τσαγιού πλιγούρι
3 μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
κλωνάρια μαϊντανού
1/3 φλ τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πελτέ από κράνα
αλάτι
μαύρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι


διαδικασία

Πλένουμε καλά το φαγόπυρο και το πλιγούρι και σε μία κατσαρόλα πλατιά αχνίζουμε το κρεμμύδι , την πιπεριά και τα μανιτάρια με ελάχιστο νερό ώσπου να μαλακώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με τον πελτέ από κράνα, προσθέτουμε το λάδι , το μαϊντανό και ρίχνουμε το φαγόπυρο με το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 2 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε με κλειστό καπάκι. Ο χρόνος βρασμού είναι περίπου 30 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!



2 σχόλια: