menu

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ

Η κλασική και παραδοσιακή κουζίνα είναι η αγαπημένη μας και ως εκ τούτου οφείλουμε να σας παρουσιάσουμε ένα άκρως υγιεινό και θρεπτικό πιάτο που δεσπόζει στην κατηγορία των λαδερών.

θα χρειαστούμε:
1 κιλό φασολάκια (κατά προτίμηση φρέσκα)*
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1/2 φλ. τσαγιού ντοματοχυμό
3 καρότα
3 πατάτες
1/2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
κόκκινο πιπέρι
μαύρο πιπέρι
αλάτι
κλωνάρια μαϊντανού

διαδικασία:

Καθαρίζουμε τα φασολάκια με το ειδικό εργαλείο και τα πλένουμε πολύ καλά. Το ίδιο κάνουμε με τις πατάτες και τα καρότα. Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι σε ελάχιστο νερό και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε να αχνιστούν και να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ελάχιστο νερό (αν χρειαστεί ) και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά και μείνουν με το λάδι τους αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

και κάτι...ακόμη
* Προτιμούμε πάντα προϊόντα εποχής γιατί είναι οικονομικότερα και μας παρέχουν όλες τους τις βιταμίνες αναλλοίωτες. Αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα πως απορρίπτουμε τα κατεψυγμένα , αρκεί να γίνονται με το σωστό τρόπο. Θα αναφερθούμε σ' αυτό το κομμάτι λίαν συντόμως!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου