menu

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΥΜΑΚ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΥΜΑΚ

Ένα υπέροχο και μοναδικό ορεκτικό για  ούζο και γιατί όχι και για κυρίως πιάτο



θα χρειαστούμε:
1 χταπόδι


(για την σως)
για 3 μεγάλα πλοκάμια

3 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κ. σούπας μηλόξυδο
2 κ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κ. σούπας σουμάκ sour sauce
ελάχιστο αλάτι
ρίγανη

διαδικασία: 

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το χταπόδι (βλ.εδώ)
Σ' ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για την σως και την περιχύνουμε στο ζεστό χταποδάκι.


και κάτι...ακόμη
Αν δεν μπορούμε να βρούμε σουμάκ sour sauce μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σουμάκ σε σκόνη. Το προμηθευόμαστε από καταστήματα μπαχαρικών ή από μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Το σουμάκ είναι μπαχαρικό που παράγεται από το φυτό Rhus coriaria.Το χρώμα του είναι σκούρο κόκκινο και έχει ξινή γεύση. Ιδανικό για σάλτσες και μαρινάρισμα κρεάτων, πουλερικών και ψαριών.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου