menu

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Μάθε πώς να φτιάξεις .... ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΥΖΗΘΡΑ

Μάθε πώς να φτιάξεις....ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΥΖΗΘΡΑ

Ιδανική λύση για ένα "αποτυχημένο" γιαούρτι ή για ένα ληγμένο γάλα!!!


Αν έχετε μεράκι , κέφι , γάλα και λίγο γιαούρτι βάλτε ποδιά και δημιουργήστε τη δική σας μυζήθρα, η οποία χρησιμοποιείται ιδανικά είτε ως γέμιση ζύμης, είτε ως υλικό για να φτιάξουμε ένα πιάτο ή ακόμη και ένα γλύκισμα. Συνήθως γίνεται με την προσθήκη λεμονιού ή ξυδιού  για να κόψει το γάλα , όμως το γιαούρτι δίνει μια ιδιαίτερα ξεχωριστή γεύση και άρωμα...

θα χρειαστούμε:
1 λίτρο γάλα πλήρες (αγελαδινό ή κατσικίσιο ή πρόβειο)
2 κουτ. σούπας γιαούρτι

διαδικασία:

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το γιαούρτι (αφού πρώτα το έχουμε αραιώσει με κρύο γάλα) ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και παρατηρούμε πως το γάλα έχει κόψει. Αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρόυμε τη μυζήθρα από την κατσαρόλα και την βάζουμε σ΄ένα τουλουπάνι (βαμβακερό ύφασμα) να στραγγίσει έτσι ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.


 Η μυζήθρα είναι έτοιμη και τη χρησιμοποιούμε όπως εμείς επιθυμούμε!

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!

και κάτι...ακόμη
Η ποσότητας της μυζήθρας είναι 200 γρ. περίπου και αν θέλουμε την αλατίζουμε ελαφρώς.
Προτείνουμε μυζηθρομπαλίτσες αρωματικές ως συνοδευτικό για τους ουζομεζέδες σας!!!


2 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραίο!θα την εκτελέσουμε πιστά! Ευχαριστούμε gastrin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς ευχαριστούμε. Στη διάθεσή σας πάντα!!!

      Διαγραφή