menu

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Μοσχαράκι με κριθαράκι στην κατσαρόλα

Μία ελαφριά σούπα που εκτελείται εύκολα και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.


θα χρειαστούμε (για 3-4 μερίδες):
600 γρ μοσχάρι (το ποντίκι ή άλλο τρυφερό μέρος) σε μερίδες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτ σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλυτζ τσαγιού ντοματοχυμό
5 φλυτζ τσαγιού ζεστό νερό
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 ¼ φλυτζ τσαγιού κριθαράκι μέτριο ή μεγάλο

διαδικασία
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρέας με λίγο νερό να πάρει βράση. Όταν πάρει βράση, το ξαφρίζουμε και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι σχεδόν να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε το λάδι, τη ντομάτα, αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν  για 10 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε και το ζεστό νερό και όταν παρει βράση, προσθέτουμε και το κριθαράκι.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι όμως το αφήνουμε πάνω στη ζεστή εστία για να γίνει το κριθαράκι μας al dente.


              
                                                     ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου