menu

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Η ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ...ΕΡΙΔΟΣ

Η μηλόπιτα της... έριδος

Μία συνταγή που θα συζητηθεί και θα προκαλέσει μεγάλες ενδοοικογενειακές διαμάχες. Μα για το ποιος θα φάει τα περισσότερα κομμάτια βέβαια!!!


θα χρειαστούμε:
6 μήλα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
125 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
χυμό και ξύσμα 1 πορτοκαλιού
καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια κοπανισμένα
προαιρετικά γλυκό κουταλιού βερίκοκο ή πορτοκάλι σε μικρά κομματάκια
κανέλα


διαδικασία
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους καλά, μέχρι να "ασπρίσει" το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα χωρίς να το χτυπήσουμε στο μίξερ παρά το αναδεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Σε ταψί 30 εκ. βάζουμε το βούτυρο και το τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για να λιώσει.  Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες. Κατόπιν αραδιάζουμε τα μισά μήλα. Τα πασπαλίζουμε με κανέλα και τα ραίνουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια γλυκού του κουταλιού. Μετά καλύπτουμε  με τη μισή ζύμη. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα μήλα, σκέτα σε αυτήν τη στρώση και τελειώνουμε απλώνοντας με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Το πρώτο κομμάτι ανήκει στην ωραιότερη...


                                                     ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου