menu

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ (ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)


Σούπα με φρέσκα φασολάκια (ποντιακή συνταγή)

Μία σούπα παραδοσιακή από τον πόντο με φρέσκα φασολάκια, ή αλλιώς πατιτσοσούρ.


θα χρειαστούμε:
1 κιλό φασολάκια φρέσκα (με γεμάτο καρπό)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ της σούπας πελτέ ντομάτας
2 φλυτζ τσαγιού ντοματοχυμό
1 κουτ γλ. γλυκιά πάπρικα
¾ του φλυτζ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
10 φλυτζ του τσαγιού ζεστό νερό
αλάτι
πιπέρι
1 φλυτζ του τσαγιού κορκότο ή πλιγούρι
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κουτ του γλ. ξερό θυμάρι

διαδικασία
Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, λίγο αλάτι και ελάχιστο νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να αχνιστούν 5 λεπτά. Εν συνεχεία, ρίχνουμε την καυτερή πιπεριά, την πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας και τον ντοματοχυμό. Έχουμε πλένει τα φασολάκια και τα σπάμε στα 3. Τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα και τα σκεπάζουμε να αχνιστούν για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το κορκότο, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα φασολάκια και το κορκότο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου