menu

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


Μπακαλιάρος λεμονάτος με πατάτες

Ένα ελαφρύ και γευστικό πιάτο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς της υγιεινής κουζίνας.


θα χρειαστούμε για 4 μερίδες:
1 κιλό παστό μπακαλιάρο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
4 μέτριες πατάτες κομμένες στα 4
λίγη ρίγανη ξερή
1 φλυτζ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι
ελάχιστο αλάτι
1-2 λεμόνια
1 μικρή καυτερή πιπεριά
μαϊντανό ψιλοκομμένο
νερό

διαδικασία
Χωρίζουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες και αφαιρούμε την πέτσα. Το βάζουμε σε νερό να ξαλμυρίσει για 12 ώρες. Στο διάστημα αυτό αλλάζουμε το νερό 4 φορές.
Αφού τον ξαλμυρίσουμε, τον στραγγίζουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μισό λάδι, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και την καυτερή πιπεριά. Στο τέλος, βάζουμε και το μπακαλιάρο και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για να ενωθούν οι γεύσεις και να λαδωθεί καλά ο μπακαλιάρος.
Κάνουμε μια στρώση τις πατάτες και από πάνω τοποθετούμε το μπακαλιάρο. Προσθέτουμε νερό, μέχρι να μισοσκεπαστεί το φαγητό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το ψάρι και οι πατάτες. Χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το υπόλοιπο λάδι και περιχύνουμε στο φαγητό. Μόλις πάρει μία βράση, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και είναι έτοιμο.


και.. κάτι ακόμα
Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή και με φρέσκο μπακαλιάρο.



                                                              ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου