menu

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΣ.. ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΣ ... ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ

Ένας γευστικός , υγιεινός και εύκολος τρόπος ψησίματος... Προμηθευτείτε μία βάση κοτόπουλου για ψήσιμο και ξεκινάμε!!!


θα χρειαστούμε:
1 κότα
1 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού πιπέρι μαύρο
1 κ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
χυμό από 1 λεμόνι

διαδικασία

 Πλένουμε καλά την κότα και μ' ένα χαρτί κουζίνας παίρνουμε τα πολλά υγρά. Αλατοπιπερώνουμε
 μέσα και έξω και την τοποθετούμε στη βάση ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30΄περίπου (εξαρτάται από το μέγεθός της) *. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Συνοδεύεται με ρύζι , πατάτες πουρέ ή πατάτες τηγανητές στο φούρνο

και...κάτι ακόμη
* για να σιγουρευτούμε πως ψήθηκε η κότα , τρυπάμε με ένα πιρούνι  . Αν το υγρό που βγαίνει είναι καθαρό και όχι ροζ, τότε είναι έτοιμο.
                                                                       Καλή σας όρεξη!!!
                                                                                     
                     
                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου