menu

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΤΑΡΑΜΑΣ..Ο ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟΣ

Ταραμάς..ο σαρακοστιανός

Ένα γευστικό ορεκτικό που το τιμούμε ιδιαίτερα κυρίως την σαρακοστή αλλά φυσικά και όλο το χρόνο.





θα χρειαστούμε:
100 γρ ταραμά λευκό
250 γρ ψίχα ψωμιού
1 φλυτζ τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι (το χυμό του)



διαδικασία
Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και έπειτα το στύβουμε καλά.
Το βάζουμε στο μίξερ μαζί με τον ταραμά, το σκόρδο και τα χτυπάμε πολύ καλά ώσπου να γίνουν ‘αλοιφή’. Ρίχνουμε το λεμόνι και τέλος το λάδι λίγο λίγο σε συνεχή ροή.

και... κάτι ακόμα:
Αν δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε να εκτελέσουμε τη συνταγή και με το γουδί ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία.



                                                          ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου