menu

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΚΑΡΥΔΑΤΗ

Σκορδαλιά καρυδάτη


θα χρειαστούμε:
500 γρ πατάτες
100 γρ καρύδι
ψίχα από 2 φέτες ψωμί
4 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
λάδι
ξύδι
αλάτι

διαδικασία

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με λίγο νερό και αλάτι να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
Βάζουμε στο μούλτι, τις πατάτες, το ψωμί που έχουμε μουλιάσει και στίψει και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αλέθουμε στο μούλτι και είναι έτοιμο.
Αν θέλουμε να είναι πιο έντονη η σκορδαλιά μας, βάζουμε πιο πολύ ξύδι και σκόρδο.
Συνοδεύεται συνήθως με τηγανητό παστό μπακαλιάρο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου