menu

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ


Σοκολατόπιτα

 Ένα πανεύκολο, ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκό.


   θα χρειαστούμε (για ένα ταψί 35*38)
   450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
   2 φακ. μπέικιν (40 γρ)
   1 πρέζα αλάτι
   1 φλυτζ του τσαγιού σκόνη κακάο
   1 1/2 φλυτζ του τσαγιού ζάχαρη
   4 αυγά
   400 γρ γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
   1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
   1 βανίλια
   1 σφηνάκι κονιάκ


   για το σιρόπι
   3 φλυτζ του τσαγιού ζάχαρη
   3 φλυτζ του τσαγιού νερό
   1 σφηνάκι κονιάκ
   1 φλούδα πορτοκαλιού




   διαδικασία

   Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και τη βανίλια με το μίξερ (αν δεν έχουμε, με το σύρμα) μέχρι να
   γίνει το μείγμα μας αφράτο και να ασπρίσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και το
   το κονιάκ. Τέλος, αφού έχουμε κοσκινίσει  το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι, τα
   ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα κι ανακατεύουμε καλά.
   Βουτυρώνουμε το ταψί και αδειάζουμε το μείγμα μέσα. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο
   στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά.
   Όσο ψήνεται το γλυκό, ετοιμάζουμε και το σιρόπι.
   Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα πορτοκαλιού να βράσουν για 5-6 λεπτά. Όταν
   το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κονιάκ μέσα στο σιρόπι. Σιροπιάζουμε αφού κρυώσουν
   και τα 2 από λίγο (και το γλυκό και το σιρόπι).
   Σερβίρεται είτε σκέτο, είτε με παγωτό ή σαντιγύ.
.

   

   
                                                                 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!

   

                                                         
  


                                              




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου