menu

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

Σκορδαλιά



θα χρειαστούμε:
1 κιλό πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο*
1/2 φλυτζ του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ξύδι λευκό
αλάτι

διαδικασία

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια
κατσαρόλα και τις μισοσκεπάζουμε με νερό και λίγο αλάτι. Τις βράζουμε για 15 λεπτα περίπου
μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι και λίγο αλάτι. Έπειτα τα βγάζουμε και αφού στραγγίσουμε τις πατάτες τις βάζουμε στο μούλτι και τις αλέθουμε.
Ρίχνουμε στις πατάτες το μείγμα του σκόρδου, τα φέρνουμε κανα 2 στροφές και είναι έτοιμη.

Συνοδεύεται συνήθως με τηγανητό παστό μπακαλιάρο.


και... κάτι ακόμα
από το ζωμό της πατάτας που βράσαμε κρατάμε λίγο σε περίπτωση που είναι πυκτή και χρειαστεί
να την αραιώσουμε.

*η ποσότητα του σκόρδου και του ξυδιού εξαρτάται από το πόση ένταση προτιμούμε στη σκορδαλιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου