menu

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ

Σκαλτσούνια με λουκούμι και καρύδι
Νηστίσιμα, παραδοσιακά και πεντανόστιμα!!!


θα χρειαστούμε για 40 σκαλτσούνια τα εξής:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλυτζ τσαγιού ηλιέλαιο
1 1/2 φλυτζ τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κουτ γλυκού σόδα
1 κουτ γλυκού μπέικιν
λίγο νερό (αν χρειαστεί)

για τη γέμιση:
λουκούμια ή μαρμελάδα
1 φλυτζ τσαγιού καρύδια

για το πασπάλισμα:
άχνη ζάχαρη
κανέλα (προαιρετικά)


διαδικασία

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα το μπέικιν, τη βανίλια και το αλάτι.
Ανοίγουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το λάδι, τη ζάχαρη και τη σόδα αφού πρώτα την έχουμε διαλύσει μέσα στο χυμό πορτοκαλιού.Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και συγχρόνως μαζί με το αλεύρι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο νερό.
Κάνουμε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή για να μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 2 εκ. και κόβουμε στρόγγυλα φύλλα με ένα κουπάτ. Κόβουμε το λουκούμι στη μέση, βάζουμε πάνω μισό καρύδι και το κλείνουμε μέσα στη ζύμη επιμελώς (για να μην ανοίξει στο ψήσιμο).
Βάζουμε τα σκαλτσούνια σε ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά σε αντιστάσεις.
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και έπειτα τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


                                                       
                                                     ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου