menu

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΛΦΕΪΓ


Μιλφέϊγ

Όλοι το γνωρίζουμε και το έχουμε γευτεί είτε με σφολιάτα είτε με φύλλα κρούστας.
Σας προκαλούμε να το δοκιμάσετε σε μια διαφορετική βερσιόν. Με βάση σπιτικού μπισκότου, με απλά υλικά που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας. Ελαφρύ στη γεύση του χωρίς πολλά λιπαρά και φυσικά απολαυστικότατο!!!!

θα χρειαστούμε:

(για το μπισκότο)
500 γρ. κίτρινο (χωριάτικο) αλεύρι
1 κ. γλυκού μπέικιν
250 γρ. σπορέλαιο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
125 γρ. άχνη
2 αυγά
λίγο αλάτι


διαδικασία:
Ετοιμάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια ξεκινάμε τη διαδικασία για το μπισκότο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά ( αλεύρι, μπέϊκιν, άχνη και αλάτι) και σε ένα άλλο τα υγρά ( αυγά , λάδι , πορτοκάλι). Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα στερεών στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία μάζα. Προσοχή! Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και βάζουμε δύο κομμάτια λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας.


 Μ’ έναν πλάστη ανοίγουμε και τα δύο κομμάτια πάνω στις λαδόκολλες σε σχήμα ορθογώνιο πάχους 5 χιλιοστών. Μ’ ένα μαχαίρι κόβουμε τις άκρες για να γίνει ακριβώς ορθογώνιο και τις ψήνουμε κι αυτές γιατί θα τις χρησιμοποιήσουμε στην κορυφή του μιλφειγ.


 Τοποθετούμε τις λαδόκολλες σε δύο ταψιά και χαράζουμε το κάθε ορθογώνιο σε τρία ίσα μέρη. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντίσταση για 20΄. 

Τ΄αφήνουμε να κρυώσουν και παίρνουμε το πρώτο μπισκότο και το βάζουμε σε μία πιατέλα. Από πάνω στρώνουμε λίγη από την κρέμα και προσθέτουμε το δεύτερο μπισκότο και πάλι κρέμα. Σκεπάζουμε και το τρίτο μπισκότο και τελειώνουμε με κρέμα. Από πάνω θρυμματίζουμε τις άκρες που περίσσεψαν , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και φυστίκι αιγίνης.


και...κάτι ακόμη
Προαιρετικά μπορούμε να γαρνίρουμε με πελτέ από κράνα ή με σιρόπι της αρεσκείας μας. Ο πελτές από κράνα χαρίζει μια γλυκόξινη γεύση που εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο…


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου