Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Αγριογούρουνο στη γάστρα

Εκτός από καταπληκτικό στιφάδο (βλ. εδώ), το αγριογουρουνάκι μας έγινε και καταπληκτικό στη γάστρα.



θα χρειαστούμε:
1 κιλό αγριογούρουνο  σε κομμάτια
2 κλωνάρια σέλινο 
4-5 πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα
2 καρότα σε χοντροκομμένα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
αλάτι - πιπέρι
μισό φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
2 γαρύφαλλα 
3 κουκούτσια μπαχάρι

για το αλατόνερο:
1 κουτ σούπας χοντρό αλάτι
½ φλυτζ τσαγιού ξύδι
νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας

και για τη μαρινάτα:
2 φλυτζ τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
2-3 κουτ σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 φύλλο δάφνης
3 μπαχάρια
λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
1 καρότο σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 κλαδιά σέλινο χοντροκομμένα
1/4 φλυτζ τσαγιού ελαιόλαδο

διαδικασία
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε ένα στενό μπολ. Ρίχνουμε μέσα τα υλικά του αλατόνερου και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 2-3 ώρες για να αποβάλλει το κρέας το αίμα του. Μετά, το στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάτας. Αν δεν καλυφθεί το κρέας, συμπληρώνουμε με κρασί. Το αφήνουμε σκεπασμένο όλη τη νύχτα πάλι στο ψυγείο και την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάτα, το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο και προσθέτουμε ένα δαφνόφυλλο, 2 γαρύφαλλα και 3 κουκούτσια μπαχάρι. Σιγοβράζουμε μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
Τοποθετούμε το κρέας στη γάστρα. Βάζουμε και τα λαχανικά, τα μυρωδικά και τις πατάτες ολόκληρες. Ρίχνουμε και λίγο από το ζωμό που έβρασε το κρέας. Προσοχή, όχι πολύ ζωμό, γιατί θα βγάλουν υγρά και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και το λάδι. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες. Στο τέλος ανοίγουμε το καπάκι, αν θέλουμε, για να κοκκινίσει το φαγητό μας.



                                                  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου