menu

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ….


ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ….


θα χρειαστούμε:
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγο άνηθο
κόκκινο πιπέρι
αλάτι
1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτές ντομάτας*
1/2 φλ. πλιγούρι αναμεμειγμένο με ρύζι
1/2 ποτήρι νερό



διαδικασία
Αφού πλένουμε  πολύ καλά το σπανάκι, το ζεματίζουμε για 1΄. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μαραίνουμε σε λίγο νερό. Ρίχνουμε και το ζεματισμένο σπανάκι, τον άνηθο, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το 1/2 ποτήρι νερό (προτιμήστε ζεστό) στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ ντομάτας. Τέλος βάζουμε και το πλιγούρι με το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά  Σε 15΄ σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. 

και κάτι ακόμα  
Μπορείτε αντί για πελτέ ντομάτας να βάλετε χυμό λεμονιού, όταν σβήσετε το φαγητό. Γενικά χρειάζεται ντομάτα ή λεμόνι που περιέχουν βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που περιέχει το σπανάκι. Επίσης καλό είναι μαζί με το σπανάκι να πίνετε κι 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού που επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.
** Mία καλή συμβουλή είναι να μη συνοδεύουμε το σπανάκι με τυρί, διότι το ασβέστιο που περιέχει         το τυρί μειώνει την απορρόφηση σιδήρου.


                                                      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου