menu

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

ΜΗΛΟΠΙΤΑ


Μηλόπιτα

Μια  εύκολη και γρήγορη συνταγή με ευχάριστη και ελαφριά γεύση με απλά υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Ξεκινάμε;


θα χρειαστούμε για τη ζύμη:
1 κουτ. γλυκ. σόδα φαγητού
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
½ φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για ζύμη πιο πηχτή από τη ζύμη του κέικ) 


και για τη γέμιση:
4 μήλα (τριμμένα στο ρεντέ)
¼  φλ. τσαγιού ζάχαρη
λίγη κανέλα

διαδικασία
Σε μία λεκάνη βάζουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Τ’ ανακατεύουμε καλά με το χέρι και προσθέτουμε λίγο αλεύρι . Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε και τη σόδα. Προσθέτουμε αλεύρι και μόλις πετύχουμε ζύμη πιο πηκτή από του κέικ αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαστάσεων 30Χ24 . Έπειτα βάζουμε τα τριμμένα μήλα και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Προσέχουμε η ζάχαρη να πάει παντού. Αδειάζουμε και την υπόλοιπη ζύμη* και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά σε αντίσταση.

και κάτι ακόμα
σ’ αυτό το σημείο στρώνουμε τη ζύμη με ένα βρεγμένο κουτάλι ή σπάτουλα  για να απλωθεί ομοιόμορφα και εύκολα. 


πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα προαιρετικά.

12 σχόλια:

  1. θα την δοκιμάσουμε!!!!φαίνεται τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 15 έως 50 λεπτά ψήσιμο; μήπως εννοείτε 15 έως 20 λεπτά ψήσιμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο για τον χρόνο ψησίματος....τυπογραφικό λάθος....ευχαριστούμε πολύ, το διορθώσαμε!

      Διαγραφή
  3. την έκανα κ είναι τέλεια! Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα την δοκιμάσω....πολύ ωραία συνταγή φαίνεται

      Διαγραφή
    2. Θα την δοκιμάσω....πολύ ωραία συνταγή φαίνεται

      Διαγραφή
  4. Όταν τη φτιάξετε, αν θέλετε, πείτε μας τις εντυπώσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H συνταγή είναι υπέροχη! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλή,και μόλις πήρα την απόφαση να την ξανά φτιάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η καλύτερη μηλόπιτα! Εύκολη, οικονομική, υγιεινή, νηστισιμη, νόστιμη, γρήγορη και χορτοφαγική! Τα μήλα τα έκοψα στο χέρι, για να μη λασπώσει. Ευχαριστώ για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να είστε καλά κι εμείς ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Ωραία ιδέα να κοπούν τα μήλα στο χέρι! Και στον τρίφτη όμως δε λασπώνει...δοκιμασμένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή