menu

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

ΤΖΑΤΖΙΚΙ, το πατροπαράδοτο

ΤΖΑΤΖΙΚΙ,  το πατροπαράδοτο

Το γνωστό και αγαπημένο τζατζίκι που συνοδεύει άψογα τόσο το ψάρι όσο και το κρεατικό.


θα χρειαστούμε:
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι
2-3 κουτ εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
½ κουτ γλυκού αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 αγγουράκι
1 κουτ σούπας χυμό λεμονιού ή ξύδι

διαδικασία
Καθαρίζουμε το αγγούρι και μετά το τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή μεριά. Το αλατίζουμε και το αφήνουμε λίγα λεπτά αλατισμένο για να βγάλει τα υγρά του. Το στίβουμε για να φύγουν τα υγρά και το βάζουμε σε ένα μπολ με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε με το σύρμα και ....... απολαμβάνουμε!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου