menu

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ (ΦΕΤΑ)


ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ (ΦΕΤΑ)


Για τους φαν της αλμυρής μπουγάτσας!!!!

Η διαδικασία στρώσης των φύλλων είναι ίδια με την μπουγάτσα κρέμας.

θα χρειαστούμε:

1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
100 γρ. σπορέλαιο για άλλειμα φύλλων
300 γρ. τυρί (φέτα)
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
½ λίτρο γάλα
2 αυγά
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι μαύρο
μοσχοκάρυδο

διαδικασία

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να πάρει μια βράση και  ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά για να μη σβολιάσει. Μόλις αρχίσει να πήζει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το τριμμένο τυρί (φέτα). Ρίχνουμε πιπέρι , αλάτι και μοσχοκάρυδο. Μόλις κρυώσει λίγο αναμιγνύουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.



                                                         ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου