menu

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Γίγαντες στο φούρνο


Το λέει και το όνομά τους. Εδώ όμως οι γίγαντες δεν είναι μόνο ευμεγέθεις αλλά και εύγευστοι σε μια συνταγή αυθεντικά παραδοσιακή!



θα χρειαστούμε για 4 μερίδες τα εξής:

500 γρ γίγαντες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλινο
½ σελινόριζα σε κύβους
1 φλυτζ τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλυτζ τσαγιού ντοματοχυμό
2 κουτ σούπας κέτσαπ
1 κουτ γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα)
1 κουτ γλυκού ρίγανη
αλατι, πιπέρι,
2 ½ φλυτζ τσαγιού νερό
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

διαδικασία


Μουλιάζουμε από βραδύς τους γίγαντες σε κρύο νερό.
Την επόμενη μέρα αλλάζουμε το νερό και τους βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Τους σιγοβράζουμε για περίπου 45-60 λεπτά, μέχρι ν’αρχίσουν να σκάνε.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, σελινόριζα και τα κλαδιά του σέλινου, μαζί με ελάχιστο νερό και αλάτι σε σιγανή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα και τα αχνίζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ντομάτα, την κέτσαπ, την κόκκινη πιπεριά, την πάπρικα, αλατοπίπερο, το μισό από το λάδι μας και το νερό. Συνεχίζουμε το βράσιμο της σαλτσας για άλλα 10 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε τη ρίγανη.
Παίρνουμε ένα ταψί και στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε μέσα στο ταψί. Ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα και το υπόλοιπο λάδι. Αν χρειαστεί νερό, συμπληρώνουμε μέχρι να καλυφθούν οι γίγαντες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς και ψήνουμε περίπου 45-60 λεπτά με αντιστάσεις.




                                                         ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου