menu

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ





ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ  ΜΕ  ΚΙΜΑ

Αγαπημένα όλων τα ζυμαρικά … έκαστο δίνει τη δική του ξεχωριστή γεύση … πρωταγωνιστές αυτής της συνταγής … οι ταλιατέλες με συνοδεία σάλτσας από κιμά ή αν το προτιμάτε αλλιώς με σάλτσα μπολονέζ!!


θα χρειαστούμε:
1 πακέτο ταλιατέλες
αλάτι
¼ φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο





βλέπε συνταγή παστίτσιου με μία μικρή παραλλαγή. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ από κράνα (προαιρετικά).




διαδικασία
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό και μόλις πάρει βράση το αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι*. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες μέσα στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε να βράσουν περίπου 10΄. Έπειτα τις σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι στο ίδιο σκεύος που βράσαμε τα ζυμαρικά και ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε με τη σάλτσα . Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή οποιοδήποτε είδος τυριού προτιμούμε.




και…. κάτι ακόμη
* οι σταγόνες λαδιού εξυπηρετούν στο να μη λασπώνουν τα ζυμαρικά.




                                                      ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου