menu

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ  ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ  ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Ένα γευστικό πιάτο εύκολη διαδικασία ,απλά υλικά.και μπόλικο μεράκι!!!!


θα χρειαστούμε:
1 κότα
½ φλ. τσαγιού πλιγούρι
½ φλ. τσαγιού ρύζι
250 γρ. συκωτάκια κότας
1 ξερό κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 λεμόνι
1 ½ φλ. τσαγιού ζεστό νερό
1/3 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο



διαδικασία
Πλένουμε καλά την κότα και με το μισό λεμόνι τρίβουμε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της. Ζεματάμε τα συκωτάκια για 1΄σε βρασμένο νερό και τα κόβουμε σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νεράκι . Προσθέτουμε και τα συκωτάκια και ανακατεύουμε. Στο σημείο αυτό ρίχνουμε το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι για 10 ΄ περίπου .( να μαλακώσουν τα συκωτάκια).
Ήρθε η στιγμή που πρέπει να προσθέσουμε το λάδι, αλάτι , πιπέρι , ρίγανη , το χυμό του μισού λεμονιού και το πλυμένο πλιγούρι μαζί με το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά . Σε 5΄  το ρύζι θα έχει απορροφήσει τα υγρά και γεμίζουμε την κότα.
Για να μην βγει η γέμιση την ώρα που ψήνεται καλό είναι να ράψουμε την κότα με βελόνα και κλωστή. Ευκαιρία να δείξουμε το ταλέντο μας στο ράψιμο.

 Αφού γίνει κι αυτό , την τοποθετούμε σε μια γάστρα και αν θέλουμε τριγύρω βάζουμε πατάτες χοντροκομμένες τις οποίες τις έχουμε αλατοπιπτερώσει και ελαφρώς λαδώσει. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Έπειτα αποσύρουμε το καπάκι της γάστρας και γυρνάμε ανάποδα την κότα για να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Τ’ αφήνουμε άλλα 10 ΄σε αέρα για να ροδοκοκκινίσει.Και......

                                                                                                       ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

                                                                                                       



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου