menu

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑΧΝΙ ΠΑΤΑΤΕΣ


ΓΙΑΧΝΙ ΠΑΤΑΤΕΣ




θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό πατάτες κομμένες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κέρατο ολόκληρη
1/3 κούπας ντοματοχυμό
1 κουτ.σούπας πελτές ντομάτας
αλάτι
μαύρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
1/3 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
4-5 κόκκους μπαχάρι
θυμάρι ξερό ή ρίγανη





διαδικασία
Αχνίζουμε τα κρεμμύδια με λίγο νεράκι έως ότου μαραθούν. Προσθέτουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι και αμέσως τον ντοματοχυμό.  Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε και τον πελτέ διαλυμένο σε νερό που θα μισοκαλύψει τις πατάτες. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ( μαζί και το λάδι) και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 20-30 λεπτά με κλειστό το καπάκι. Στο τέλος ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη  και σερβίρουμε.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου