menu

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ


ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ




θα χρειαστούμε:
500 γρ. πατάτες
1/3 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
50 γρ. καρύδια αλεσμένα
50 γρ. αμύγδαλα ωμά αλεσμένα
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο
ρίγανη



διαδικασία
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Μ’ ένα πιρούνι μπορούμε να σιγουρευτούμε ότι είναι έτοιμες. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σ’ ένα μπολ με καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά και το ανακινούμε πολύ καλά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στις πατάτες και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη διαλυθούν.

 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου