menu

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΙΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ)


ΤΡΙΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ)

 Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί τα παραδοσιακά τρίγωνα Θεσσαλονίκης!!! Ούτε κι εμείς....
Γι ' αυτό λοιπόν τα ετοιμάσαμε, τα γευτήκαμε και η συνταγή είναι τώρα στα χέρια σας.


θα χρειαστούμε:
17-19 φύλλα κρούστας
σπορέλαιο

μία δόση

σιρόπι
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού


διαδικασία
Παίρνουμε ένα ένα φύλλο και το χωρίζουμε στη μέση.

Αλείφουμε καλά κάθε κομμάτι με σπορέλαιο και το διπλώνουμε στη μέση.



Το αλείφουμε και πάλι με σπορέλαιο και ξεκινάμε να διπλώνουμε. Κόβουμε το περίσσευμα των φύλλων για να έχουν ωραία εμφάνιση όταν ψηθούν.



Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα λαδώνουμε και από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντίσταση μέχρις ότου ροδίσουν.
Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ανοίγουμε μια τρύπα από την πάνω μεριά.Έπειτα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5΄ και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σιροπιάζουμε ένα ένα τα τρίγωνα κι απ΄ τις δύο πλευρές.
Τα αραδιάζουμε  σε μία σχάρα τοποθετημένη σε ένα ταψί για να στραγγίσουν καλά και τα γεμίζουμε με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.




και... κάτι ακόμη
Για το άλλειμα των φύλλων χρησιμοποιούμε σπορέλαιο γιατί είναι πιο ελαφρύ ,  πιο υγιεινό και δε στερείται γεύσης.
 Αν θέλουμε μικρότερα σε μέγεθος τα τρίγωνα κόβουμε εξ αρχής το φύλλο σε τρία ή τέσσερα ίσα μέρη.

                                                             ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου