menu

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΡΥΖΙ



ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΡΥΖΙ


Ένα άκρως υγιεινό πιάτο πλούσιο σε μέταλλα , ιχνοστοιχεία  και φυτικές ίνες για τους λάτρεις της σωστής διατροφής. Ένα πιάτο που μπορεί να θεωρηθεί gourmet με απλά και καθημερινά υλικά.

θα χρειαστούμε τα εξής:

1 κιλό πράσα
1/3 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 καρότα
1 σελινόριζα
4 κλωνάρια σέλινο
1/4  φλ. τσαγιού πλιγούρι
1/4 φλ. τσαγιού ρύζι νυχάκι
αλάτι
πιπέρι μαύρο
½ κουτ, γλυκού πιπέρι κόκκινο



διαδικασία

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά . Κόβουμε τα πράσα σε ράβδους των 5 εκατοστών περίπου. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για να πλυθούν καλύτερα διότι μπορεί στα εσωτερικά στρώματα να κρύβουν χώμα. Κόβουμε τα καρότα στο ίδιο μέγεθος με τα πράσα.. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και αχνίζουμε τα πράσα. Ρίχνουμε τα καρότα , τη σελινόριζα κομμένη σε μέτριο μέγεθος  και το κόκκινο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα και καλά πλυμένα κλωνάρια σέλινου. Προσθέτουμε λίγο νεράκι για να μισοκαλυφθούν  , πιπέρι και αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και τ’ αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά μας προσθέτουμε το πλυμένο πλιγούρι και το ρύζι  ακριβώς στο κέντρο της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει για ακόμη 10 περίπου λεπτά με σκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας. 







                                                            ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !

2 σχόλια: