menu

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Σπαγγέτι με τόνο και ελιές
Ένα γευστικότατο πιάτο που μπορούμε να το σερβίρουμε ακόμη και σε νηστείες που τρώγεται το ψάρι.

    
θα χρειαστούμε:
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
2 ντομάτες σε κομματάκια
1/2 φλυτζ του τσαγιού ντοματοχυμό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
1 μικρή καυτερή πιπεριά κόκκινη
λίγο θυμάρι φρέσκο
λίγο μαϊντανό
4-5 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
3 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι


διαδικασία
Προετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολίτσα και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι το ξερό και τις πιπεριές. Στην συνέχεια, ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο και αχνίζουμε λίγο ακόμη. Ρίχνουμε και το χυμό ντομάτας, αλατοπίπερο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να βράσει η σάλτσα 10-15 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε τις ελιές, το μαϊντανό, το θυμάρι και τον τόνο να πάρουν 3-4 βράσεις και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.Συγχρόνως βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό al dente. Σουρώνουμε τα μακαρόνια μας και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε μια-δυο στροφές, να ενωθεί η σάλτσα με τα μακαρόνια και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.




                                             ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου