menu

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΣΤΙΧΩΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Μπισκότα μαστιχωτά με καρύδια και κανέλα

 Μία συνταγή για μπισκότα πολύ πρώτα!!!



θα χρειαστούμε για 25 μπισκοτάκια τα εξής:
250 γρ ταχίνη ολικής
100 γρ άχνη ζάχαρη
100 γρ καστανή ζάχαρη
2 μικρά αυγά
2-3 κουτ. σούπας μέλι
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλυτζ τσαγιού καρύδια
1/2 φλυτζ τσαγιού ψιλοκομμένη κουβερτούρα
1/4 κουτ γλυκού κανέλα
100 γρ σουσάμι λευκό



διαδικασία

Χτυπάμε το ταχίνι και την καστανή ζάχαρη με το σύρμα και ρίχνουμε την άχνη, το μέλι, τα αυγά, 
τη βανίλια, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Αφού χτυπηθούν καλά τα υλικά μας, ρίχνουμε το σουσάμι, τα καρύδια και τη σοκολάτα. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί, πλάθουμε με τα χέρια μας στρόγγυλες μπαλίτσες και τα τοποθετούμε σε απόσταση το ένα από το άλλο, για να μην απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά και μέχρι να φέρουν ωραίο, ρόδινο χρώμα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου με αντιστάσεις.
Αφού βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, δεν ξεφορμάρουμε αμέσως τα μπισκότα, παρά τα αφήνουμε να κρυώσουν πρώτα για να σταθεροποιηθούν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου