menu

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ


ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Αγαπημένο γευστικό ψάρι , πλούσιο σε λιπαρά οξέα ω-3. Μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους όπως στη σχάρα , στο φούρνο ή ακόμη και στον ατμό και είναι ευκολοφάγωτο διότι δεν έχει πολλά αγκάθια  

Η συνταγή μας είναι πολύ απλή χωρίς πολλά μυρωδικά γιατί …… έτσι μας αρέσει!!!


θα χρειαστούμε:
4 λαβράκια μετρίου μεγέθους
1/3 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι
κλωνάρια ρίγανης
αλάτι
πιπέρι μαύρο
4 πατάτες (προαιρετικά)

διαδικασία
Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια από λέπια και εντόσθια και τα πλένουμε σε τρεχούμενο νερό. Τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί και σ’ ένα μπολάκι αναμιγνύουμε το λάδι , το χυμό του λεμονιού , αλάτι και πιπέρι. Μ΄ένα πινέλο λαδώνουμε με το μίγμα το εσωτερικό των ψαριών και τοποθετούμε μέσα από 2 κλωνάρια ρίγανης. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα τα ψάρια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45΄περίπου σε προθερμασμένο φούρνο. 

Αν θέλουμε να συνοδεύσουμε τα ψάρια με ψητές πατάτες φούρνου δεν έχουμε παρά να πάρουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και αφού έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά τις πατάτες τις βάζουμε στη λαδόκολλα και την κλείνουμε σε πουγκί. Ψήνουμε μαζί με το ψάρι αλλά τις αφήνουμε λίγο περισσότερο στο φούρνο ( περίπου 20΄). Μόλις ψηθούν τις ανοίγουμε στη μέση και αλατοπιπερώνουμε.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου