menu

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΡΕΠΕΣ


Βασική συνταγή για πεντανόστιμες κρέπες


θα χρειαστούμε για 35-40 κρέπες τα εξής:
1200 γρ φρέσκο γάλα
3 αυγά
2 ποτήρια νερό
1 φλ. του καφέ ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ της σούπας ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)


διαδικασία
Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Ρίχνουμε και το λάδι και ξαναχτυπάμε. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα με το νερό, ανακατεύουμε καλά το μείγμα και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο όσο πάρει, μέχρι το μείγμα μας να γίνει χυλός που να ρέει σαν ζαχαρούχο γάλα. Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Παίρνουμε με μια κουτάλα μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Απλώνουμε το χυλό ομοιόμορφα σε όλο το πλάτος του τηγανιού μας για να έχουν ωραίο σχήμα οι κρέπες μας και ψήνουμε για λίγα λεπτά από τη μια μεριά ώσπου να φέρουν ένα ωραίο, ρόδινο χρώμα. Όταν ροδίσει, γυρνάμε και από την άλλη μεριά με μια σπάτουλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις κρέπες και τις βάζουμε σε μια πιατέλα τη μια πάνω στην άλλη. Τις σερβίρουμε είτε γλυκές (πραλίνα, μαρμελάδα, μέλι, ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο της αρεσκείας σας) είτε αλμυρές (ζαμπόν, κιμά, τυρί κτλ).

και.. κάτι ακόμα
Είτε γλυκές, είτε αλμυρές η δοσολογία της συνταγής μας είναι ίδια. Αν όμως θέλουμε να φτιάξουμε αλμυρές, θα βάλουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μόνο 1 πρέζα ζάχαρη.

Διατηρούνται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα σκεπασμένες με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν. Αν θέλουμε να κάνουμε πολλές κρέπες, διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες.


                                                     
                                                           ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου