menu

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΣΤΟ ΤΑΨΙ


Κέικ λεμονιού στο ταψί

Μία διαφορετική, πανεύκολη συνταγή για ελαφρύ και αφράτο κέικ σε ταψί και όχι σε φόρμα. 


θα χρειαστούμε:
4 φλυτζ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μπέικιν
4 αυγά
2 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζ τσαγιού φρέσκο γάλα
1 φλυτζ τσαγιού ηλιέλαιο
1 λεμόνι (ξύσμα)


διαδικασία
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά στο μίξερ (αν δεν έχουμε, τότε χρησιμοποιούμε το σύρμα)  ώσπου να ασπρίσει το μίγμα. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ρίχνουμε διαδοχικά αλεύρι, γάλα και το ξύσμα του λεμονιού. Λαδώνουμε ένα ταψί με διαστάσεις 28*34 και αδειάζουμε το μίγμα μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Είναι έτοιμο όταν φέρει ένα ωραίο, ρόδινο χρώμα.



                                            
                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!    

                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου