Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Νηστίσιμα κουλουράκια με πορτοκάλι

Μια γρήγορη, πανεύκολη και υγιεινή συνταγή για πεντανόστιμα κουλουράκια. Λοιπόν, τι λέτε; πλάθουμε κουλουράκια;








θα χρειαστούμε για 60 κουλουράκια τα εξής:

1 ½ φλ τσ ηλιέλαιο
1 ½ φλ τσ ζάχαρη
1 φλ τσ φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι του καφέ κονιάκ
1 κουτ γλ. σόδα φαγητού
1 φακελάκι μπέικιν
1 κιλό (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις




διαδικασία
Βάζουμε σε μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα. Αφού διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε το κονιάκ, διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και τ'  ανακατεύουμε με το μπέικιν και το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε τη ζύμη αλλά όχι για πολύ ώρα, για να μην γίνουν σκληρά τα κουλουράκια μας. Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε, τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.






                                                    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!
             




2 σχόλια:

  1. κανελίτσα θα μπορούσαμε να βάλουμε ή θα ήταν υπερβολή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθόλου υπερβολή δε θα ήταν φίλε/η μου.
    Προσεχώς όμως ετοιμάζουμε μία συνταγή για κουλουράκια με κανέλα.
    Μείνε συντονισμένος και αν έχεις κάποια άλλη πρόταση, εμείς εδώ είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή