menu

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΣΙΑΛ



           
  Πίτσα σπέσιαλ                    

   Αγαπημένο έδεσμα σε σπέσιαλ..έκδοση!


 

θα χρειαστούμε για ένα μεγάλο ταψί
400-500 γρ σκληρό αλεύρι (το κίτρινο)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 30 γρ νωπή
1 ½ φλ τσ χλιαρό νερό ή όσο πάρει
1 κουτ. γλ ζάχαρη
1 ½ κουτ. γλ αλάτι
4 κουτ σουπας εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
για τη γέμιση

1 φλ τσ σάλτσα ντομάτας ανακατεμένη μαζι με 3 κουτ. σ. σάλτσα πιπεριάς και μια κουτ της σούπας μουστάρδα
300 γρ ρεγκάτο ή οποιοδήποτε τυρί που να λιώνει, της αρεσκείας σας
300 γρ ζαμπόν ή μπέικον ή οτιδήποτε άλλο προτιμάτε
200 γρ μανιτάρια
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστούνι
1 ντομάτα (όχι τη σάρκα) κομμένη σε μπαστούνια
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

διαδικασία
Βαζουμε σε μπολ το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγια. Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το λάδι. Αφού τα ανακατέψουμε, ρίχνουμε και λίγο από το αλεύρι και το αλάτι για να μην κάψουμε τη μαγιά και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι, για να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.Τη σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά. Παίρνουμε τη ζύμη στα χέρια μας και την περιστρέφουμε (την πιέζουμε δουλεύοντας με την παλάμη μας) και επειτα τη βάζουμε στη λεκάνη και την σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (υπολογίστε και ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου, ένα 2ωρο).

Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, το ανοίγουμε σε σχήμα στρόγγυλο ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμούμε.
Αφού ανοίξουμε το ζυμάρι, παίρνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με ψιλό σιμιγδάλι. Βάζουμε πάνω τη ζύμη και περιμετρικά, στις άκρες, της δίνουμε λίγο ύψος ώστε να συγκρατηθεί η γέμιση και να μην ‘ξεχειλίσει’. Βάζουμε πρώτα τις σάλτσες και συνεχίζουμε με το ρεγκάτο, το ζαμπόν (ή οποιοδήποτε υλικό προτιμάτε) , τα μανιτάρια, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ψήνουμε στους 200-220 για 20-25 λεπτά στο κάτω ράφι της κουζίνας με πάνω κάτω αντίσταση.



                                                     


                                                            ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!




                                                          





                                                         


                                        
                                           

                                       


                                  

                 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου