menu

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Μάθε πώς να φτιάξεις...ΠΕΛΤΕ ΑΠΟ ΡΟΔΙ


                        Μάθε πώς να φτιάξεις...ΠΕΛΤΕ ΑΠΟ ΡΟΔΙ

Ρόδι.. .. σύμβολο καλής τύχης και γονιμότητας. Γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ικανότητες και γενικώς πολλά τα οφέλη του . Καθώς λάτρεις του ροδιού , φτιάξαμε πελτέ για να βρίσκεται στο σπίτι μας όλο το χρόνο. Χαρίζει ξεχωριστή γεύση στα κρεατικά, σαλάτες και πουλερικά.



θα χρειαστούμε:
3 φλ. χυμός ροδιού
3 ξυλάκια κανέλας
2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
9 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κόκκους γαρίφαλο

διαδικασία
Πλένουμε πολύ καλά τα ρόδια , βγάζουμε το χυμό τους με τη βοήθεια του στίφτη και τον ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Τα  υπολείμματα ροδιού που έμειναν στο στίφτη δεν τα πετάμε  αλλά τα βάζουμε σ΄ ένα σουρωτήρι και τα στύβουμε με τα χέρια μας ώσπου να βεβαιωθούμε ότι πήραμε όλο το χυμό τους. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό (των κουκουτσιών) στην κατσαρόλα και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας ( εκτός το χυμό λεμονιού) να βράσουν σε σιγανή φωτιά  για 30-35 λεπτά  περίπου. Μόλις δέσει ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού , τ΄ αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Αδειάζουμε τον πελτέ σε αποστειρωμένα βαζάκια και διατηρείται στο ψυγείο για αρκετούς μήνες. Αν σφραγιστεί αεροστεγώς διατηρείται φυσικά και εκτός ψυγείου.

 και κάτι ακόμα
 Μ΄ αυτή τη  δοσολογία ο πελτές βγαίνει αρύς , αν όμως τον θέλετε πιο πηκτό μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη.
 Μπορούμε να γαρνίρουμε παγωτό και τσιζ κέικ σε συνδυασμό  με σάλτσα φράουλας.

          
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου