Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

ΡΥΖΟΓΑΛΟ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)


Ρυζόγαλο (παραδοσιακή συνταγή)

Κρεμώδες γλύκισμα , εύκολο στην παρασκευή του με απλά υλικά. Η απουσία του κορν φλάουρ κάνει τη διαφορά σ’ αυτή τη συνταγή. Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε.


θα χρειστούμε: ( για 6 άτομα)
1 λίτρο γάλα
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
½ φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
αλάτι ελάχιστο
1 ξυλάκι κανέλας
κανέλα σε σκόνη



διαδικασία
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί μαζί με το ξυλάκι κανέλας και
μόλις είναι έτοιμο να βράσει ρίχνουμε το καλά πλυμένο ρύζι . Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις μισοβράσει ρίχνουμε το αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα  και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το ρύζι μαλακώσει ρίχνουμε τη ζάχαρη και έπειτα από 2 βράσεις σβήνουμε τη φωτιά , αποσύρουμε το σκεύος και το σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου και αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.



8 σχόλια:

  1. δεν ειναι πιο ασφαλες-για να μην κολησει το γαλα-να βρασουμε το ρυζι σε λιγο νερο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος φόβος φίλη/ε μου. Γίνεται και με τους 2 τρόπους βέβαια αλλά προτιμούμε το δικό μας, καθώς το ρύζι δε χυλώνει, μένει σταθερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to eftia3a !!teleio!!!synolika h diadikasia vrasimatos mou pire 30' . to rizaki einai sta8ero k xylomeno wraia. evala kanela k ksisma lemoniou to apotelesma htan na exei geush karamelas!!!eyxaristwwww

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς ευχαριστούμε και χαιρόμαστε που σας άρεσε!

      Διαγραφή
  4. πολύ ωραία συνταγή και πάρα πολύ εύκολη!! βγήκε καταπληκτικό! ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορειτε να μου πειτε τι σημαινει οταν λετε δυο βρασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία πολύ καλή ερώτηση. Είναι μία φράση που χρησιμοποιείται στη μαγειρική...στη συγκεκριμένη συνταγή καλό είναι να μην ξεπεραστούν τα δύο λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί η ζάχαρη και να χυλώσει το ρυζόγαλο!

      Διαγραφή