menu

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

ΣΠΑΝΑΚΙ ΩΜΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ




ΣΠΑΝΑΚΙ ΩΜΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Μια διαφορετική συνταγή με  ιδιαίτερη γεύση που χρησιμοποιείται για να γεμίζουμε πίτες και πιτάκια,



θα χρειαστούμε:
500 γρ. σπανάκι φρέσκο
½ ματσάκι άνηθο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 αυγό
¼ φλ. τσαγιού γάλα
125 γρ. τυρί
125 γρ. μυζήθρα
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
αλάτι
πιπέρι
λίγο καλαμποκάλευρο ή 1 κ. σούπας ρύζι* 



διαδικασία
Πλένουμε καλά το σπανάκι , τον άνηθο και το κρεμμυδάκι. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σ΄ένα σκεύος με τρύπες. Τα αλατίζουμε και πιέζουμε με τα χέρια για να φύγουν τα υγρά. Τ΄ αφήνουμε να στραγγίσουν και να «ψηθούν» με το αλάτι 1 ώρα.
Έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν. Η γέμιση είναι έτοιμη για χρήση.

και κάτι ακόμα
Το καλαμποκάλευρο ή το ρύζι τα χρησιμοποιούμε στη συνταγή μόνο σε περίπτωση που η γέμιση έχει πολλά  υγρά. 

Οι φωτογραφίες που σας παρεθέτουμε είναι απο τη συνταγή πιτάκια...φακελωμένα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου