menu

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΕ ΜΑΓΙΑ


Τυροπιτάκια τραγανά με μαγιά

Νοστιμότατα τραγανά τυροπιτάκια που μυρίζουν παράδοση...ιδανικά για όλες τις ώρες!!!


θα χρειαστούμε: (για 16 κομμάτια)
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ ξερή μαγιά ή 10 γρ νωπή
½ κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 φλ. τσαγιού  χλιαρό γάλα
1 φλ τσαγιού σπορέλαιο

για τη γέμιση:
250 γρ, φέτα ανάμεικτη με μυζήθρα
3 κουτ. σούπας  γιαούρτι
μαύρο πιπέρι

διαδικασία
Διαλύουμε σε μια λεκάνη τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε μέσα το σπορέλαιο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να μην κάψουμε τη μαγιά και μετά ρίχνουμε το αλάτι, το ξύδι και το υπόλοιπο αλεύρι. Φροντίζουμε να μη ζυμώσουμε πολύ, για να μη βγει το λάδι από τη ζύμη. Μετά ανοίγουμε τη ζύμη με ένα μικρό πλάστη σε  χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπατ στρόγγυλα φυλλαράκια ή παίρνουμε με το χέρι μας κομμάτια ζύμης και φτιάχνουμε μπαλάκια. Βάζουμε μέσα τη γέμιση και το κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πατάμε περιμετρικά με ένα πιρούνι για να σφραγίσουμε τη γέμιση. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα, αλείφουμε με γάλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά σε αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα της κουζίνας μας.



και... κάτι ακόμα
Δε χρειάζεται να περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη επειδή έχει μαγιά. οπότε πλάθουμε κατευθείαν.
Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη ζύμη για να φτιάξουμε και λουκανοπιτάκια.


4 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία η συνταγή σου!!!!τα έκανα σήμερα κ όσοι έφαγαν ξετρελάθηκαν!! μπραβοο!!Ερώτηση: Μπορώ να τα φτιάξω και να τα βάλω στην κατάψυξη και να τα ψήσω κάποια άλλη στιγμή για παράδειγμα???? ή πειράζει που έχει γάλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βέβαια μπορείς να τα βάλεις στην κατάψυξη φίλη μου. Το γάλα δεν αποτελεί πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο, πολυ νοστιμα γινανε... πιο νοστιμα απο τα κουρου που φτιαχνω (με γιαουρτι)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή