menu

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ



  
Βασική συνταγή για λαχταριστούς λουκουμάδες

Η βασική συνταγή για λουκουμάδες που θα σας ξετρελάνουν!!!


θα χρειαστούμε για τη ζύμη:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ χλιαρό νερό
1 φακ. ξηρή μαγιά ή 30 γρ νωπή
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
½ κουτ γλ. αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


για το σιρόπι:
2 φλ.τσ. ζαχαρη
2 φλ τσ. νερό
1 φλ. τσ. μέλι
1 ½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
κανέλλα και καρυδόψυχα (για το πασπάλισμα)



διαδικασία
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ανοίγουμε ένα λάκκο στο κέντρο του. Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και έπειτα τη μαγιά και τη διαλύουμε. Αφού διαλυθεί η μαγιά, βάζουμε και τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε ώστε να λιώσει. Ανακατεύουμε λίγο αλεύρι μέσα στο μπολ και μετά το αλάτι για να μην κάψουμε τη μαγιά. Έπειτα, ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ένας πυκτός χυλός. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο λάδι, τόσο ώστε να επιπλέουν οι λουκουμάδες μας και μετα πατώντας τη ζύμη μεσα στη χούφτα μας κόβουμε με ένα *κουτάλι βουτηγμένο σε νερό κομματάκια ζύμης και τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι. Αφού τα ρίξουμε μέσα, περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα και εν συνεχεία τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Έχουμε ήδη βράσει το σιρόπι (περίπου 8 λεπτά) το οποίο πρέπει να είναι εντελώς κρύο, ώστε να σιροπιάσουμε τους λουκουμάδες, όσο είναι ακόμα καυτοί. Τα πασπαλίζουμε με κανέλλα και καρύδια και είναι έτοιμοι για να τους απολαύσουμε.

και κάτι ακόμα
 το μέλι που θα χρησιμοποιήσουμε για το σιρόπι, θα το ρίξουμε στο τέλος, για να μην καταστραφούν οι πλούσιες βιταμίνες του.
* το κουτάλι το βουτάμε στο νερό κάθε φορά, πριν κόψουμε τη ζύμη, για να μην κολλάει σε αυτό.

    
                                                ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου